掌門精釀啤酒依家舉行緊台灣精釀啤酒節,掌門會用上on tap嘅形式供應六間嚟自台灣當地酒廠釀製嘅啤酒~~~今次我地就專登黎試呢個 精釀啤酒Beer Platter $238但好可惜有兩間酒廠嘅出品經已賣晒,分別係📍17號暗黑蜂蜜啤酒@金色三麥📍16號百香果酒花@吉姆老爹所以餐廳就換左佢哋自家釀製嘅📍7號保持帥哥@ 掌門釀酒廠📍10號愛你一萬年@ 掌門釀酒廠 📍7號保持帥哥@ 掌門釀酒廠:釀製嗰陣用左嚟自台灣嘅芭樂,帶小小嘅酸味,好易入口,味道較清淡,飲落好清爽。📍10號 愛你一萬年@掌門釀酒廠:呢款係榮獲2020年IBC金牌獎嘅酒款。釀製嗰陣加左獨有嘅乳酸菌同埋特別嘅酵母,令到飲落去嗰陣會有益力多嘅味道,酸酸甜甜咁,好好味,係咁多杯我哋最鍾意嘅一杯!!📍19號 小暑茉莉花社交型啤酒@啤酒頭,入口就有濃厚嘅茉莉花嘅芳香充斥口腔,仲有柑桔香味,清爽易入口,啱哂依家天氣開始熱嘅日子飲~~~~📍20號 馬告白啤酒@蔡氏酒廠,佢帶有檸檬,香茅同薑嘅香味,會令人有種去左東南亞嘅感覺,係款有玩味嘅酒~~📍15號蚵仔黑@ 酉鬼啤酒:呢個係6杯中最重口味,喺煮麥汁嘅時候加入左台灣出產嘅蠔肉同蠔殼,聞起嚟

Beer  Platter

但好可惜有兩間酒廠嘅出品經已賣晒,分別係
📍17號暗黑蜂蜜啤酒@金色三麥
📍16號百香果酒花@吉姆老爹

所以餐廳就換左佢哋自家釀製嘅
📍7號保持帥哥@ 掌門釀酒廠
📍10號愛你一萬年@ 掌門釀酒廠

精釀啤酒 Beer  Platter

📍15號蚵仔黑@ 酉鬼啤酒:呢個係6杯中最重口味,喺煮麥汁嘅時候加入左台灣出產嘅蠔肉同蠔殼,聞起嚟會帶有咖啡香味,飲起嚟會比較順滑,呢款酒體係香港好少見,同埋呢間酒廠喺香港首次亮相。

📍18號紅龍果柳丁酸啤@五十五街:顏色呈玫瑰色,影相一流,味道帶酸,清新開胃,好啱女仔飲!

飲啤酒,就梗係要食下啲小食送酒啦~啱喇!佢哋仲有好多不同款式嘅下酒菜可以選擇~

我地叫左一客燒雞泡魚乾,串燒白鱔,台式鹽酥雞,掌門迷你漢堡包同pizza~~~
當中最推薦白鱔同雞泡魚乾 送酒真係一流!
精釀啤酒 Beer  Platter