2023-12-27 845 views
同以往一樣,今次都係帶埋狗狗🐕嚟,坐室外。難得撞正平安夜🌲❄️係餐廳營業日,提早就訂咗位。今次的菜式同夏季時有啲唔同,因為時令食物會隨時間變化,食物送上時/後都會由老闆娘/helper介紹食材,不過一個菜有好多材料,好難記得曬,下面淨係寫咗啲我有印象的食材😙:welcome drink🍹:薏米、巴蘭、玉竹頭盤:麒麟果、鴨腳木蜜糖、乳酪、百合湯🥣:豆苗、杞子手工面包🍞沙律🥗:羽衣甘藍、天貝、釋迦、沙律菜、熱情果醬主菜🥘:薯仔、藜麥、牛油果、蘿蔔仔、黑朱古力、甜椒、大啡菇、芝士、火箭菜、蕃茄仔、蘆筍甜品🍰:雜苺、朱古力蛋糕、杏仁天氣凍時,花園會起個火堆🪵🔥,而今次仲有個天文望遠鏡,可以睇下月亮🌝。火堆會用嚟煮masala tea🫖☕,差唔多喺食完套餐後送上。狗狗應該好鍾意嚟呢度🐕🫶🏻,因為食材係素菜,好天然,加上煮法簡單食原味,所以大部分菜式我都會share埋俾佢食,佢次次嚟都可以食大餐架🍴🥳!

welcome drink🍹:薏米、巴蘭、玉竹
頭盤:麒麟果、鴨腳木蜜糖、乳酪、百合
湯🥣:豆苗、杞子
手工面包🍞
沙律🥗:羽衣甘藍、天貝、釋迦、沙律菜、熱情果醬
主菜🥘:薯仔、藜麥、牛油果、蘿蔔
仔、黑朱古力、甜椒、大啡菇、芝士、火箭菜、蕃茄仔、蘆筍
甜品🍰:雜苺、朱古力蛋糕、杏仁

2023-12-24
Celebration