2023-01-06 28 views
饞·台式食堂 (灣仔)📍地點:灣仔廈門街 31 號地下=================聖誕節同朋友去利東街影燈飾,發現附近有一間台灣餐廳,裝修幾小清新,就決定去呢度食個lunch !😳佢嘅價錢都幾親民,本身以為灣仔遊客區附近食飯就一定會好貴,原來都唔係!佢嘅裝修木系為主,感覺好明亮。我同朋友都比較鍾意食牛肉麵,所以嗌咗兩款!佢嘅牛肉麵湯底有紅燒、麻辣、同辣番茄口味揀,我就揀左紅燒!佢嘅至於面底就有陽春面同埋刀削麵可以選擇,我哋就揀咗刀削麵☺️!台式半筋半肉牛肉麵 $82三寶麵 $90紅燒麵湯底頗為香濃,另外牛肉亦都大大塊,份量都唔少!牛筋彈牙得黎完全唔un!☺️另外,我哋仲嗌咗個"最佳拍檔",入面包咗鹽酥雞同台式香腸!鹽酥雞炸得好香脆😍飲品就揀左蒟蒻球白桃烏龍同仙草烏龍奶茶!估唔到飲品整得咁有水準,真心覺得好飲過某啲大型連鎖台式飲品店❤️❤️
饞·台式食堂 (灣仔)
📍地點:灣仔廈門街 31 號地下
=================