2022-05-03
#lifeforfood_觀塘#lifeforfood_cafe黎到觀塘當然去試吓bookmark左工廈嘅黃店💛啦 今次平日即日walk in lunch都有大把位 坐到窗口位非常好 自然光透入來好舒服😌呢間cafe同時都係木製傢俬舖 入面仲有工場 可以報workshop! . 香焗軟殻蟹配煙肉翠肉瓜蕃茄乾米型麵 🦀 . $138好少見軟殻蟹係用焗嘅整法 唔知係咪同蕃茄乾一齊整 食落相對上比較淋同juicy d 米型麵薄身一粒粒又濕潤 口感特別 不過會覺得無咁飽肚🤣 佢撈埋個酸酸地嘅cream cheese好好食又開胃😆 仲有粒粒煙肉同翠肉瓜. 花生醬長通粉配炒雜菇及青蘋果片 . $95呢個就咁望個名已經覺得好健康 仲係veggie+high protein 所以加$15有埋雞扒仲更加飽肚🤣 望個樣好普通咁 原本諗住長通粉配花生醬唔知會唔會伏 但食落出奇地夾而有驚喜🤭 長通粉好彈牙 花生醬好濃郁 而且有粒粒花生🥜推介俾鍾意花生醬嘅你😆雞扒煎到個皮幾脆 可惜少燶 但食落唔鞋好滑仲有汁👍🏻 青蘋果片偏酸 齋食先食到個味 Lunch set有包沙律同咖啡茶 不過我地叫左特飲. Matcha
#lifeforfood_cafe
. 香焗軟殻蟹配煙肉翠肉瓜蕃茄乾米型麵 🦀 . $138
. 花生醬長通粉配炒雜菇及青蘋果片 . $95
Lunch set有包沙律同咖啡茶 不過我地叫左特飲
. Matcha latte🍵 . $42
望落好matcha 飲落個味好淡 無乜特別
. Earl grey latte ☕️ . $42
Earl grey味好香 杯latte奶真係好多😂 似earl grey milk多
Lunch仲送左個蛋糕仔俾我地😛