2024-05-20
行到KCC發現一間比工廈圍住嘅木系親民cafe😯Cafe嘅裝修簡約有打卡位✌🏻平日可以坐低同friend慢慢傾計😆而且佢哋套餐款式都多👍🏻今次我哋嗌咗👇🏻👇🏻香辣蒜片蜆肉意粉🍝 $59連熱飲🧀🧀🧀🧀個意粉食落有少少辣食落惹味😋比嘅蜆肉份量都多👍🏻除咗辣之外意粉仲有加入蒜片同蒜泥食落好香口!廚師炒個意粉嘅時候會加埋車厘茄一齊爆香😯而且食落唔會好油(之前食過啲蒜片意粉好多油🫣)意粉入面仲加左啲忌廉增加口感😋冬蔭公鳳尾蝦意粉 $65+$3凍飲🧀🧀🧀🧀個人因為好鐘意冬蔭公嘅味道😆所以覺得哩個意粉整得好食🤤 冬蔭公味道夠濃夠酸👍🏻 而且鳳尾蝦食落彈牙😋 入面仲有落到車厘茄同菇🍄🟫增加口感同令到到個意粉唔會太漏😋💬用木系嘅裝修令到人覺得舒服 而且價錢唔貴野食好味 除咗有意粉之外下午茶都好抵食👍🏻📍Little Prince (葵涌)葵涌葵昌路72-76號Life@KCC地下G05號舖#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #葵興美食 #美食 #意粉 #打卡cafe #葵涌 #hkfoodies #香港好去處 #港女 #打卡 #港女日常 #照騙 #旺角必食 #餐廳 #葵芳好去處 #葵涌 #香港
Cafe嘅裝修簡約有打卡位✌🏻
平日可以坐低同friend慢慢傾計😆
而且佢哋套餐款式都多👍🏻
今次我哋嗌咗👇🏻👇🏻
香辣蒜片蜆肉意粉🍝 $59連熱飲
🧀🧀🧀🧀
個意粉食落有少少辣食落惹味😋
比嘅蜆肉份量都多👍🏻
除咗辣之外意粉仲有加入蒜片同蒜泥食落好香口!
冬蔭公鳳尾蝦意粉 $65+$3凍飲
🧀🧀🧀🧀
📍Little Prince (葵涌)
葵涌葵昌路72-76號Life@KCC地下G05號舖
#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #葵興美食 #美食 #意粉 #打卡cafe #葵涌 #hkfoodies #香港好去處 #港女 #打卡 #港女日常 #照騙 #旺角必食 #餐廳 #葵芳好去處 #葵涌 #香港美食地圖