2021-05-20
成日都好鍾意食台灣嘢嘅我見到有推薦呢間就諗住試下💛估唔到一條豉油街竟然集中有三間台灣料理😂到店已經係下午茶時間,就order咗下午茶嘅鹽酥雞扒滷肉飯,又另加兩樣小食,麻辣臭豆腐同宜蘭蔥肉餡餅,外賣自取有九折🙌出餐都幾快,拎到屋企打開都仲溫熱~蔥肉餡餅個皮又薄又軟,餡料蔥姜味比較濃,覺得有der der油不過都接受到~臭豆腐一打開個蓋就聞到陣臭味,不過食落就只系有啲臭,反而麻辣味比較突出,咬落仲有汁喎,都係覺得有少少油不過我好鍾意食臭豆腐所以全部食晒😆鹽酥雞扒因為車程近一個鐘多少會影響到,不過都keep到炸衣脆香,可能因為係下午茶餐所以個雞扒感覺細少少?除咗炸衣個肉好似只得幾啖🙈口感調味都ok,我為咗健康啲(心理安慰姐😆)雖然好想但都盡量唔食個炸衣,如果一起食埋都會有啲油。滷肉唔錯,食到豬油香,撈飯又唔會覺得太油~麻辣臭豆腐 7.0/9宜蘭蔥肉餡餅 6.5/9鹽酥雞扒鹵肉飯 7.0/9OVERALL 7.0/9未有驚喜不過不失,如果行去附近可以考慮分散支持下💛同一時間呢間就有好多空位,行多幾步嘅OO台灣麵30幾度仲有唔少人排隊😂
出餐都幾快,拎到屋企打開都仲溫熱~
麻辣臭豆腐 7.0/9
宜蘭蔥肉餡餅 6.5/9