2018-07-07
因為係沙田友,三年幾前開始鍾意嚟呢度食buffet, 由正價食到而家card有buy 1 get 1 優惠。。。。。。由於lunch buffet, 確實冇咩名貴海鮮供應,但以前D 蟹腳&蝦都叫鮮甜,而家似用咗D次貨,完全係失望,以前係大蝦又靚又甜,而家放一堆已經剝埋殼嘅蝦仔仲要冇味。。。D蟹腳黑色一撻撻,又咸又腥。。。今日見D青口靚靚仔仔咁,唸住實冇死啦,點知臭嘅,等我仲攞咗3隻,第一隻吐都吐唔切,以為一隻係咁,點知3隻都係。。。。唯有轉戰沙律,ok ga, d 菜好fresh, 爽脆甜,仲要有溝好醬嘅ceaser salad, nice!唔食海鮮凍盤,呢個lunch buffet 都仲有好多選擇嘅。 刺身中等啦,三文魚一定有,不過唔肥美,不過不失。我會忍唔到,照食飽肚嘅加州卷&炸蝦卷,唔錯㗎。仲有soba, 都係好味嘅。有smoke salmon, 不過我冇食,so....no comment...有人負責bbq,有羊架&烤雞烤腸,烤得好香。 側邊有埋pizza, 又有西冷,亦有幾款spaghetti, 仲有小小素食區,照顧到素食人仕。有中湯亦有西湯,今次中湯係紅青蘿蔔煲亦肉
有中湯亦有西湯,今次中湯係紅青蘿蔔煲亦肉,ok ga, 略嫌喊咗小小。西湯係南瓜湯,都好味。
有部咖啡機可以沖espresso, latte, cappuccino, d coffee 唔錯,我成日都會㩒杯espresso, 再去攞vanilla ice cream, 自製affogato
ice cream 係哈根大師,有九隻味。
有涼粉,可惜我後尾想攞已經冇哂又冇refill, 上次食都OK for, 自己加不同配料,eg, 椰果,紅荳。。。。。。
個肚今次冇空位食燒味,以前試過OK la, 不過不失,唔會正到要encore
有即淥粉麵,不過咁多野食,我真係冇本事食D咁飽肚嘅野。
點心有菜肉包,鮮蝦粉果,韮菜豬肉餃,燒賣,又係不過不失。
中菜有六款左右,好好,食物有指示,如果唔係我今日會差D夾咗田雞肉
仲有好多甜品,正常啦,唔難食,但唔特別,唔會令你好想食,但又想試,食完唔會encore, 亦唔會想買佢D蛋糕而矣。
太多食物,不能逐一講,不過不失,服務好好,有平日buy one get one 好抵,所以經常encore,可惜D海鮮凍盤每況愈下,差到不敢正價惠顧,有買一送一就話是但都算,希望有一日喺放棄呢間酒店嘅buffet之前d 海鮮會正常返。。。。。。