2016-11-16 975 views
老實講,上水係我心目中已經被攻陷,好多從前既良心食肆都已被迫結束營業,所以真心鼓勵大家要多多支持還未被污染既小店! 漁匠料理係上水黎講都算係比較出名同有質素既日本料理,所以特登帶我的嘴嚵媽媽黎試下! 日本生蠔2本入 64黎到日本料理,竟然有生蠔,所以點了一客,啖啖肉既質感帶有淡淡蠔香,由初入口味慢慢會變濃,鐘意食生蠔而又怕腥味既朋友可以一試!目仁奈刺身(廚師推介)268廚師推介係隔一段時間就會轉,而今日既款式係「目仁奈」,賣相相當特別同有心思,每片刺身既厚度一致,魚肉鮮甜無腥味,好新鮮,肉質鮮嫩,食落口好有質感,可配合檸檬及特別為目仁奈而泡制既醬汁,甜之中有微柚子香,別有一番風味。 備長炭壽司盛:帆立貝,海鰻,鰻魚,魷魚,珍寶赤蝦壽司 98本人對火炙情有獨鍾,因為喜歡果種炭燒香同埋半生不熟既質感!壽司盛真係有返啲份量,帆立貝真係好大粒,完全地蓋過壽司既飯!有點黏黏的感覺,好鮮甜!珍寶赤蝦好肥美😍😍 厚厚既蝦肉,真係好正,因為出面好多都係好薄好平身架!香芒大蝦卷8件  96呢度每一款料理其實真係食得出廚師既心機… 炸蝦卷都可以不平凡,放置木盆上,好似一隻大蝦咁! 香芒同蝦既對比比較大。因
日本生蠔2本入 64

目仁奈刺身廚師推介)268
備長炭壽司盛:帆立貝,海鰻,鰻魚,魷魚,珍寶赤蝦壽司 98
本人對火炙情有獨鍾,因為喜歡果種炭燒香同埋半生不熟既質感!
香芒大蝦卷8件  96
呢度每一款料理其實真係食得出廚師既心機… 炸蝦卷都可以不平凡,放置木盆上,好似一隻大蝦咁! 香芒同蝦既對比比較大。因為芒果肉爽口同埋帶有酸既味道,所以建議芒果同壽司一啖食,或者一齊放入口,咁樣更帶出炸蝦同芒果既新鮮味,大蝦都炸得好透好鬆化!
2016-11-10
Type of Meal