2021-05-28 988 views
大坑出名多野食,早輪揾下揾下揾到呢間串燒好多好評,就趁happy Friday 去燒燒佢。明明OpenRice 見到係有電話訂座,諗住打去book 位啦,接電話個staff話:逢星期五六日無得book架wor 只限walk in。Well, 咁OpenRice 資訊唔一定岩既,店員講既野實準確啦掛?唔知個店員係咪打緊幾份工呢,又真係完美地俾佢fake 左喎。今日我專登放工準時走打算早d 去等位,點知去到:staff:你無book 位呀?無book位無得食架wor我:下?我琴日打來問過你地有無得book,你地話逢星期五六日無得book,叫我walk in 架wor!staff:你係咪肯定打我地電話呀?我地叫「角川」wor「角川」wor,你睇清楚係咪打來「角川」wor (然後一臉覺得係我打錯電話,所以先搞到來到摸門釘既樣同態度)我:呢個電話呀嘛,openrice 有架wor 2253 6608,record 都比埋你睇喇staff:呢個我地總機電話,不過都會飛過來我地員工手提,總之我地呢度一定要book位先有得食,無book 就無得食,下次book 都起碼要預一兩個禮拜之前book 定(佢

今日我專登放工準時走打算早d 去等位,點知去到:

staff:你無book 位呀?無book位無得食架wor

staff:呢個我地總機電話,不過都會飛過來我地員工手提,總之我地呢度一定要book位先有得食,無book 就無得食,下次book 都起碼要預一兩個禮拜之前book 定(佢d 語氣完全係唔信佢地員工答左叫我來walk in 同埋佢既潛台詞比我感覺係:係人都知啦你唔係依家先知呀?)

我:.......(xyz!#%*?!......)

就係咁我地今晚就無食到呢間串燒店,去左食其他野。

當下真心嬲係覺得呢間店咁既arrangement真係好差,處理今次事件既態度亦都唔好!

第一:連walk-in 定book 位啲staff 都可以攪得錯
第二:唔係話顧客永遠是對的,要你舔鞋底,喂但係大佬你劈頭第一句質問我丫麻,我咪show record law, show 完你又唔認,仲係錄音機咁重複總之我地就咁咁咁,乜乜乜既,我俾你fake 左我三十幾度大熱天時仆過黎,一句唔好意思都無。

如果唔係佢地電話話叫我walk in 我都唔會熱死辣辣山長水遠走入去大坑排隊啦!!以後都唔會再幫襯!幾好食都無用啦!
2021-05-28
Delivery