2021-08-15
都預咗平時啲平民餐廳侍應未必好有禮貌,以往都唔會因為服務態度問題留言。但今日真係不吐不快。平時搵食除咗正評我都會睇埋負評,而家完全明白之前負評既巴絲,非常認同「服務九流」冇形容錯(最尾係冇食到任何野)。今日特登同老婆嚟天后呢間餐廳食下午茶試吓佢啲燒鵝,諗住呢個時間會少啲人坐得舒服啲,點知一入到間餐廳諗住坐低,個侍應已經好唔好態度咁叫我哋「喂,量體溫先!」,就算唔記得都唔使咁差態度⋯咁我哋之後諗住舉手落單(冇出過聲淨係舉手),點知個樓面阿姐喺遠距離話「放底手啦唔好催,樓面唔夠人手呀!」(態度真係差)其實係下午茶時間樓面坐到一半人都冇,鋪面又唔係大又有三個阿姐落單,佢竟然話唔夠人手,重點係其實我只係舉手冇催過佢,所以我哋就回佢一句「我舉手咋喎冇催過你」,跟住佢就行曬成個鋪面同其他客落單(包括遲過我哋嚟坐低嗰啲)都唔同我哋落單,咁嘅環境仲叫我點樣食?免得一陣叫佢過嚟攞單又話我催佢,所以我哋都係決定起身走,我最終都冇食過,所以真係唔知道啲嘢好唔好食。