今日同朋友去左赤柱露台餐廳食晚飯 ,見個亞叔咁熱誠咁推介呢間餐廳, 價錢又幾抵 於是就決定去呢間餐廳食。朋友叫左個Sirlion of Beef and Shrimp 晚餐($128), 我就叫左個Roasted Seabass 晚餐($118),晚餐包左一個沙律同一個湯,沙律同湯冇乜特別,到我地食Main Dish時......我朋友食第一口Sirloin時.......佢好Surprise ......surprise 點解塊Sirloin可以咁"硬" 咁難食,我唔信,於是我都試下啦,食完之後我都想問下點解可以仲難食過茶餐廳0既牛扒呢?於是我地向經理投訴,經理0既解釋係=>"因為呢塊牛扒係New Zealand 0黎架 所以特別硬", 有冇搞錯呀,明知硬都拎俾人食,茶餐廳都識搵d梳打粉整下d牛扒豬扒呀,明知咁硬都唔用第二d烹調方法,個廚師識唔識煮野食架?呀唔係,應該係問下d廚師夠竟有冇heart去煮野食架?伴菜仲攪笑 係用左小唐菜做伴菜 真係bad dish~~至於我0既Seabass 就"林"到連冇牙婆都食到呀 ~` 我仲feel到個Seabass係用紹興酒調
至於我0既Seabass 就"林"到連冇牙婆都食到呀 ~` 我仲feel到個Seabass係用紹興酒調味過 一定係條魚唔新鮮先用呢個方法煮啦 ~~ 超超超超超級難食
經理話換過第二d野食俾我地 我地最後都係決定咩都唔要 去第二間餐廳食過
我地去左Pizza Express到食野,間直天同地比~~ !!!!!!!

最後都想問下派傳單0既亞叔 ,其實間餐廳係咪你問架?點解d野食咁難食你都可以咁hard sale架?
$110 (Dinner)