2019-03-02
員工態度真係極品級。我唔係第一次去食。平時去食,人多混亂,啲員工快手,大聲無禮都冇咩問題。香港一間便便地味道唔太差既,畢竟員工都係人。但今日下午茶時段3點零,入到去坐底,望左下餐牌,即刻叫野食。個員工行埋黎,咩都冇講,企係度,準備落單款,我指住個餐牌 : A.沙爹牛肉公仔面。 個員工即刻指住餐牌,用普通話講: B 牛扒/豬扒/雞扒。 我冇唯意原來個餐牌係選公仔要(A 主餐)配 餸(B)。又覺得奇怪,他做咩指住B 餐。所以我再講,我要A 餐喎~最極品極行為來了, 他即刻「凳」一下腳,行前幾張枱,右手掩面款,方死冇人唔知他心諗:「做咩咁蠢」咁,然後行返黎,仲話:「你識唔識聽廣東話,係選牛扒/豬扒定雞扒。」我堅嬲,冇錯,我冇睇清楚餐牌,又冇即時反應過黎。但我黎食野姐,唔使受你氣掛。嬲嬲地,走人算!顧客至上係極瑞,但員工至上,我都覺得有問題囉!
顧客至上係極瑞,但員工至上,我都覺得有問題囉!