2022-07-24
大熱天時喺尖沙咀想搵個地方同朋友飲杯野傾下計真係好難行左一粒鐘入左呢間門口個牌見到d cake有d吸引又有位就入左去叫左一件伯爵茶cake,味道係唔錯同埋只係$38性價比唔錯上碟亦好presentable,個碟都暖暖地但係其他野真係令我唔想再嚟呢間🤦🏻♀️同朋友坐近水吧位,傾傾下計突然聽到嘭一聲原來係侍應上cake但佢係上到好似茶記好豪氣咁掉碟西多上枱咁😀另外叫左杯earl grey latte,諗住配合返件cake點知等左勁耐都未到,等到件cake都凍埋好啦到上碟喇,應該係頭先上cake嘅同一位侍應,我都唔肯定,因為嗰陣冇抬頭望但係呢位上野飲嘅侍應,整瀉哂杯latte講緊佢喺水吧位拎上枱只係兩步路,因為我地坐正係出野飲個位震到成隻碟都係d latte😀到佢放低左都冇出聲,好啦都唔緊要,跟住見到我拎杯野飲望下瀉左幾多望左好一陣子,佢先行埋嚟話幫我換隻碟我話唔洗喇😀😀😀 心諗你上嘅時候就已經知自己整瀉哂啦係咪?好啦算喇照飲喇,因為行左咁耐又熱真係好口渴但睇返杯野飲,顏色非~常淺色講緊淺色到就嚟全白咁一聞,好重奶味,literally真係暖牛奶一杯咁,心諗伏伏地喎重奶味到我覺得有d臭了😀照
行左一粒鐘入左呢間
門口個牌見到d cake有d吸引又有位就入左去
叫左一件伯爵茶cake,味道係唔錯
同埋只係$38性價比唔錯
上碟亦好presentable,個碟都暖暖地
但係其他野真係令我唔想再嚟呢間🤦🏻♀️
同朋友坐近水吧位,傾傾下計突然聽到嘭一聲
原來係侍應上cake
但佢係上到好似茶記好豪氣咁掉碟西多上枱咁😀
點知等左勁耐都未到,等到件cake都凍埋
但係呢位上野飲嘅侍應,整瀉哂杯latte
講緊佢喺水吧位拎上枱只係兩步路,因為我地坐正係出野飲個位
震到成隻碟都係d latte😀
我話唔洗喇😀😀😀 心諗你上嘅時候就已經知自己整瀉哂啦係咪?
好啦算喇照飲喇,因為行左咁耐又熱真係好口渴
但睇返杯野飲,顏色非~常淺色
講緊淺色到就嚟全白咁
重奶味到我覺得有d臭了😀
照飲,說好的earl grey呢?點解我飲唔到嘅?
再飲多兩啖,冇喎,再飲,飲到喇!個earl grey係好似用左1:99嘅份量嘅水去沖咁
淡到我完全飲唔到有earl grey
口入面只有嗰陣好重好臭嘅奶味
成件事係錯哂,整瀉左,又唔好飲
朋友都知我好難話一樣野難食或者難飲
今次真係遇到我此生覺得最難飲嘅earl grey latte
仲要成個experience感覺太差
$48+1嘅呢杯野飲真係蝕住咁比😀😀
朋友仲話好彩佢只係嗌檸水唔會出事🫠
持平d講件cake真係ok,take away仲要$28唔洗加一更加抵諗
但飲品同埋服務真係太差🙂 唔會再食