2013-06-18 44 views
到了這間McCafe發現有兩款獨家限家Latte, 我這個咖啡精當然要試下 。兩款都好靚, 考慮左一陣才能決定飲邊款, 真係選擇性困難....環境由於它與麥當奴分開兩舖, 是獨立舖, 雖然地方不大, 但反而分開兩舖更令人舒服,環境比較清靜, 給人一個真真正正cafe的感覺, 正!座位不多, 但已有三款不同的座位設計, 包括bar枱、高枱櫈和沙發櫈。在這裏與朋友飲下野傾下計, 是好好的選擇。服務 服務員親切有禮, 面帶笑容, 還細心介紹兩種飲品。他表示這兩款飲品都是以甜品為題, 以甜品名作為咖啡:Tiramisu和Souffle。他還細心介紹杯Tiramisu Latte的層次設計 。飲品最後我決定order Hot Tiramisu Latte。賣相相當美, 真係唔捨得飲。未攪拌之前, 先飲第一啖, 朱古力粉配上奶泡, 味道不太甜, 再飲第二啖有香濃咖啡味, 正! 攪拌後, 就覺得過甜, 有點蓋了咖啡味, 但相信因是甜品為題, 故應該是會甜一點。坐下坐下便坐到它關舖,一邊喝咖啡一邊安靜下來, 工作後給自己一個寧靜的晚上, 感覺很良好。________________________

兩款甜品為題的latte
飲品
賣相相當美, 真係唔捨得飲。
Hot Tiramisu Latte

總括而言, 環境和服務都很好, 飲品都不錯, 下次要試埋另一種甜品
2013-06-16
$26 (Last Night Supper)
兩款甜品為題的latte
Hot Tiramisu Latte