2020-03-31 1288 views
見到匯豐卡近排做緊餐廳週 有好多唔同嘅餐廳有折 於是今晚一於嚟到香格里拉酒店嘅西餐慶祝生日啦 睇吓佢嗰餐牌先 $588per head有四道菜 都算係咁啦 首先有一個bread basket有唔同嘅麵包 我覺得最好食係嗰條麵包條啊 頭盤:海鮮湯配香蒜多士 不過佢嗰塊嘅多士真係非常之林同埋難咬 個湯都幾濃嘅 有足料嘅海鮮 薄牛仔片配吞拿魚刺身 刺身都新鮮嘅味道唔錯 食完前菜之後等咗好耐都未有下一道菜 跟住我哋望一望個侍應 侍應就醒覺原來漏咗我哋單 加埋等左成九個字先有第二道菜見到道菜就更加嬲啦 呢個個樣簡直係青瓜汁炒蛋咁嘅樣 餐牌係寫住蕃紅花意式燴飯配意大利青瓜醬及巴馬臣芝士 個汁好鹹另外一個紅蝦配龍蝦汁大通粉真係得幾粒通粉就咁攤喺度 完全冇擺碟可言 第三道菜 一個係煎三文魚 另一個係香煎牛面肉 嗰個牛面肉一上枱一pat黑蚊蚊嘅嘢 不過塊肉食落去都幾好食嘅個魚外面煎得好脆 入面都仲好滑 食咗咁多道菜唯一係覺得好食嘅係呢個主菜 甜品揀咗tiramisu同埋雪糕 雪糕冇乜特別啦Tiramisu食落去都唔錯 最尾有嘢飲同埋四粒朱古力 佢個熱朱古力好香濃好滑不過太甜 好似係用朱古力嚟沖㗎如果唔係

頭盤:海鮮湯配香蒜多士

薄牛仔片配吞拿魚刺身 刺身都新鮮嘅味道唔錯

甜品揀咗tiramisu同埋雪糕 雪糕冇乜特別啦

如果唔係匯豐咭有折都唔會黎呢個餐廳 但係酒店級咁樣嘅質素嘅嘢食 真係完全好失望囉