2023-05-20
#朱古力迷注意#下午茶之選呢間餐廳主打朱古力🍫,朱古力迷一定唔好錯過!難得可以同媽媽出去撐檯腳補祝母親節,精心挑選咗大坑一間小店同媽媽嘆番個Afternoon Tea🍰🍩。🍫Afternoon Tea Set🍰 $248一位包一杯$58或以下飲品 (兩位起)Set入面包括🍰五款甜點 + 🍩兩款鹹點我最喜歡💁♀️🍴香蕉朱古力焦糖脆餅批💗杯仔甜品一直都係我最愛,呢款亦唔例外,賣相好靚一層一層嘅cream唔會太甜,夾住一片片香蕉味道相當之夾,每啖都有脆脆嘅焦糖脆餅,口感滿分。🍴三文魚西蘭花法式鹹批💗甜品下午茶總會有幾款咸點配襯住,呢款三文魚西蘭花批,批邊香脆,三文魚同西蘭花味道各有特色,好味👍🍴紅桑子朱古力撻💗紅桑子酸酸甜甜好開胃,賣相仲好靚㖭。🍴脆皮朱古力泡芙💗咬落去果吓好驚喜~好脆架!入面爆多朱古力cream好滑唔會太甜。☕️飲品菲律賓朱古力 Auro 70% (香草 佛手柑 車厘子)🍹可可蜜梳打(檸檬 青擰 薄荷)
#下午茶之選
呢間餐廳主打朱古力🍫,朱古力迷一定唔好錯過!
Set入面包括🍰五款甜點 + 🍩兩款鹹點
我最喜歡💁♀️
🍴香蕉朱古力焦糖脆餅批
🍴三文魚西蘭花法式鹹批
🍴紅桑子朱古力撻
💗紅桑子酸酸甜甜好開胃,賣相仲好靚㖭。
🍴脆皮朱古力泡芙
☕️飲品
菲律賓朱古力 Auro 70% (香草 佛手柑 車厘子)
🍹可可蜜梳打(檸檬 青擰 薄荷)