2018-01-15 359 views
去開銅鑼灣我都黎世貿呢間分店,座位唔多,得幾張高枱高櫈,近電梯位有幾張細枱,不過好開揚,行過路過都有人望到。 餐牌供應雪糕、芭菲、affogato,雪糕筒就$38-40,最貴嘅蜜瓜雪糕可以去到$220。呢間分店就唔似朗豪坊果間咁有蛋糕。Monbana香醇朱古力affogato $53北海道牛奶雪糕配法國熱朱古力,店員先唧上雪糕然後倒入熱朱古力,面頭灑上少少脆脆,食過有啲係自己倒嘅,就另一種開心。雪糕都幾大杯,倒入左熱朱古力,底部雪糕迅速溶化。佢地家嘅雪糕本身都係溶得快。牛奶雪糕合格,唔覺得奶香特別出眾,畢竟市面上都有好多濃度更高嘅牛奶雪糕。 雪糕質地軟滑,冰感唔重,溶得較快。朱古力係法國品牌,可能因為加左牛奶雪糕,變左朱古力奶味,所以並冇特別濃郁。

Monbana香醇朱古力affogato $53
2018-01-14
$50 (Tea)