李圓圓-佐敦庇利金街的淡水名店李圓圓淡水老街最熱門既珍珠奶茶店,竟然係佐敦低調地開咗店,由於全港暫時只有一間,所以我突登出黎佐敦試下佢。全店一大特色就係店內有塊大玻璃,可以睇到煮珍珠既過程,細問店員原來李圓圓既珍珠係用明火慢煮,有別於其他店舖用電磁爐,另外李圓圓既品質監控都好嚴格,主打新鮮珍珠,珍珠最多放2個鐘,就算賣唔晒都會倒。🐻黑糖珍珠鮮奶2.0 $33所謂既2.0就係鮮奶比例增加30%,奶味會更加濃郁。由於係現煮珍珠,拎上手杯底都幾熱,店員再三提醒飲之前要用飲管攪拌。珍珠唔單只煙韌,仲充滿焦香既黑糖味,香醇既鮮奶再配上黑糖珍珠,簡直係完美既結合。
李圓圓-佐敦庇利金街的淡水名店

黑糖珍珠鮮奶2.0