琴日係個頭行街,search到附近有間新開既海鮮火鍋店,中意食海鮮既我就梗係要試試佢啦。舖頭選擇都幾多,湯底由普通既白湯底到麻辣同養生鍋都有,最後點左個豬腳+雞胡椒湯底,個煲一拎上黎就見到個湯底係超吸引既奶白色!!問左老闆先知,個湯底係用真.豬腳同雞熬出黎,所以個湯底係可以飲嘎,建議大家食之前,可以飲翻碗先~(湯底~~~)火鍋料未上之前,頭砲係鱆紅魚刺身同埋兩個小食(炸雞軟骨&豆腐),我本身係唔食日本魚生既人,但係老闆強烈推介,咁我就試下啦。魚係淡水魚,本來好擔心會有腥泥味,點知完全無!!!口感仲好脆好爽口,實在係值得一試。(鱆紅魚刺身)(炸豆腐)(炸雞軟骨)火鍋料呢,選擇都好多,其中安格斯牛同自家製既丸就幾好,牛肉雪花均勻,食落唔鞋口,食得過。(安格斯牛)丸類大大顆,每顆裡面都有一顆可以拉絲既芝士,食得又玩的,蝦丸裡面有大大隻真.蝦,超爽口,可以一試。(自家製丸類)之後仲食左新鮮淮山,大大件,牛黃喉,打邊爐必備,好爽口,黑牛百葉,蓮藕啊,菜啊都好新鮮,重點係唔貴,料足!睇得出誠意十足,推薦大家一試~
豬腳+雞胡椒湯底

(自家製丸類)
牛黃喉
黑牛百葉
新鮮淮山
$150 (Dinner)
豬腳+雞胡椒湯底
鱆紅魚刺身