2020-04-23
洪瑞珍三文治平時都聽聞過,但就冇咩機會可以食到。而依家佢喺觀塘開左分店,筆者我又點可以唔幫襯下。佢地三文治以四片為之一件,同平時喺香港食到兩片三文治唔同。洪瑞珍三文治每層麵包夾餡料分明,例如第一層第三層係沙拉同牛油,中間火腿,唔會把主菜同醬料混埋一齊。每款三文治賣$22,價錢唔算貴,合理範圍之內。 我買左六種口味,分別係 草莓起司﹑藍莓起司﹑芝麻醬﹑招牌起司﹑招牌火腿 和 滿漢。草莓起司﹑藍莓起司 兩款差別唔大,用上的草莓醬﹑藍莓醬都十分清新香甜,但又唔會覆蓋左起司的味道。十分適合喜歡食甜的人。帶點鹹味的芝麻醬與沙拉同牛油十分配對!如果你係好牛油的人,筆者推薦你食招牌起司﹑招牌火腿依兩種口味。依兩款口味可以讓你細緻地品嚐到沙拉同牛油配塔所帶來的香滑口感! 讓人欲罷不能!以上幾款三文治份量並不算多,如果想有飽滿感,可以嘗試食 滿漢 這款三文治。它基本上係 招牌起司同招牌火腿的集合體,但滿漢更突顯鹹味。
帶點鹹味的芝麻醬與沙拉同牛油十分配對!