2023-07-23
同朋友仔慶祝生日,揀咗呢間喺尖東嘅 Cafe,位置就喺噴水池附近~ 等待朋友仔嚟嘅時候叫咗一份 Truffle Fries, 比我預期中大份。主菜方面分別叫咗 Egg Benedict 同埋 Frittata 蛋餅。Egg Benedict 嘅 base 唔係平時嘅 Toast 或 Muffin, 而係香脆嘅 Croffle(不過太肚餓嘅關係無影到相)。Frittata 蛋餅有幾款口味,我哋就揀咗蟹肉龍蝦汁。西班牙蛋餅入面有粒粒薯仔,增添唔少口感,就咁食又得,加配濃郁嘅龍蝦汁就更惹味!嚟 B'hood 嘅話,飲品先至係重點! Drink list 上嘅所有 coffee 同 cocktail 嘅賣相都好吸引,我哋揀咗好耐先揀到呀!首先一定係「Hanakotoba」!其實我就係俾呢款飲品吸引咗我嚟呢到食嘢,如果男朋友帶女朋友嚟記得一定要點呀,成杯飲品包裝都好似一束花咁。另一杯揀咗 Dopamine,而我哋係比個杯吸引咗。調酒師用咗 Grey Goose Vodka/ St Germain Edlerflower/ Apple Juice/ Passionfruit/ Rosemary/