2019-08-02 2222 views
因為落雨,一路行一路搵食,行過見到Cinta-J未係好多人,就入去碰下運氣,都等左陣先比到位我地。好耐無黎,又搞搞新意思,試下少揀嘅套餐。我就叫左個泰式豬頸肉飯,有泰式豬頸肉,時菜,酸瓜,配白飯或蒜香飯。我同事就叫左菲式炸豬肉飯,同樣配上時菜,酸瓜,配白飯或蒜香飯。每個套餐都跟甜品西米露及無限添飲飲品一杯。我個泰式豬頸肉比想像中淋,唔好以為豬頸肉又薄又幼條會好易食,其實箍牙妹好多時都食唔到,我都係見到隔離姐姐果碟唔錯先嗌。個醬汁甜甜地好好味,送飯唔錯。同事叫嘅菲式炸豬肉,好脆,面層肉淋,但較底位置就脆到極,箍牙妹食唔到。佢配果個唔知係咪甜酸醬,但好稀,又唔覺有味。

泰式豬頸肉飯
菲式炸豬肉飯