📍#幸福美食🇭🇰香港筲箕灣杜雲里1-3號東強大廈地下🇭🇰G/F, Tung Keung Building, 1-3 To Wan Lane, Shau Kei Wan, HK🌐筲箕灣 #MFJ筲箕灣 #MFJ中菜#MFJ_ShauKeiWan #MFJ_ChineseFood 味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰💰服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆人均消費: HKD32大家都知東大街多野食,尤其係雞蛋仔出現後,愈來愈多人嚟筲箕灣揾美食作為一個由細到大成日係柴灣筲箕灣出沒嘅人,我有責任為大家介紹返依間幸福美食❣️一間超細嘅小店,有好多以前車仔檔嘅美食,好似餃子啊,生菜魚肉果啲今次介紹返依度我由細到大我最愛嘅韮菜餃💯上海韮菜餃🥟$32/9隻依度韮菜餃係每日即包即煮,每隻都大粒粒脹卜卜!韮菜同豬肉比例剛好,皮薄又餡靚!重點係佢用大地魚熬製,湯底先甜,飲落帶有陣陣魚香!韮菜餃吸滿大地魚湯嘅精華,一咬落去除咗好香嘅韮菜餃味,仲有陣陣魚香慢慢滲出佢嘅韭菜餃我由細到大都會買來食,無論早餐午餐晚餐定宵夜,每次食完都十分滿足!小店人手有限,而且韭菜餃係即叫即煮,食時
📍#幸福美食

回頭率: 🔆🔆🔆🔆

人均消費: HKD32

今次介紹返依度我由細到大我最愛嘅韮菜餃

💯上海韮菜餃🥟$32/9隻
重點係佢用大地魚熬製,湯底先甜,飲落帶有陣陣魚香!

上海韮菜餃

小店人手有限,而且韭菜餃係即叫即煮,食時記得預留時間要等啊
下次大家嚟到東大街尋找美食,不妨試吓依度嘅韮菜餃啦😋

2020-12-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$32 (Last Night Supper)