2022-10-07 446 views
住喺筲箕灣幾年成日經過呢間糖水舖,但因為無食宵夜習慣所以一直都無嚟過幫襯。同fd喺附近食完韓燒就嚟食糖水,坐低傾多陣計。餐牌上選擇多到好得人驚,應該有過百款,好多都好吸引!本身三個女仔打算share兩個甜品,但因為好多都想試,最後都嗌咗三樣落單後等咗十五分鐘先有得食,我哋為咗坐低傾計所以等耐少少都無所謂。椰皇芒果風情賣相好靚好吸引!表頭係芒果雪糕,裡面係椰汁底,有寒天啫喱、脆珠、三色芋圓、小丸子同新鮮芒果。椰皇燉奶可以加配料,加錢加咗四粒芝麻湯丸。燉奶香滑香濃牛奶味湯丸大粒煙靭,黑芝麻餡夠香黑白配係芝麻糊拼蛋白杏仁茶,芝麻糊香濃,杏仁茶杏仁味好香而且滑溜,甜度適中總括嚟講幾款糖水都好好好味,只係椰皇芒果風情定價比較進取,但其實份量幾大,所以都可以接受。下次仲想嚟試下其他甜品!

椰皇芒果風情

椰皇芒果風情賣相好靚好吸引!

椰皇燉奶 加湯圓

湯丸大粒煙靭,黑芝麻餡夠香

黑白配

Type of Meal