2009-08-01
又係為食既時候. 下晝去左東海堂買個cake 做tea見佢$9 唔係好貴, 我睇多兩睇, 個staff 就介紹d 新出既野比我, 都係$9佢話芒果芝士蛋糕好受歡迎, 其實我心入面一早想買哩個, 因為正想食cheese cakeo係鋪頭o個時睇唔清楚個樣, 成舊黃咁咁. 原來有一半係蛋糕底黎... 唉, 又被搵笨. 不過$9 算啦.但係最慘係一食落第一啖... 好似有朕雪櫃味. 唔知點形容. 總之係哩件蛋糕唔應該有既味...中間o個層似mousse 多過似cheese cake. 一pat 野咁, 又唔係好硬, 而且一d 芝士味都冇. 可以話係一pat cream 咁.唉.. 哩件真係麻麻地. 下次真係想食cheese cake 唔好慳o個幾蚊, 去買件貴少少既真係好食好多.
o係鋪頭o個時睇唔清楚個樣, 成舊黃咁咁.