2014-06-10
近兩個幾月,大圍新開了「東海堂」麵包,另設有杯裝飲品外賣,於是試咗: 我這杯「十勝紅豆沙冰」$23,選用十勝紅豆,味道係好甜!味道有D似食緊紅豆糕的感覺,沙冰溶得好快!味道可以但偏甜! 妹妹這杯「北海道3.6牛乳朱古力」$18,用嘅係北海道3.6牛乳,飲落不似涷朱古力,牛奶味好搶,似飲可可多D. 味道一般。㨂中個2款都麻麻地,可能叫錯嘢了!一直以為飲品得個6款,買完後,再仔細看清楚Catalog,下面原來有好多細字,咦!原來有其他好多款!(字細到不知叫人怎看!👀🔍)!雖則我近視但都睇得到!😓😓 另個好Nice態度好好的少女員工推介「牛角包」$13,size都幾大個!於是又買個哩試下,味道都係好一般,不夠脆!酥皮牛油味不夠!