2017-08-27
這天相約幾位好友週末gathering 並慶賀好友新居入夥,要到東涌走轉。我們來到東薈城的"芽莊"。中午時分 在門口等了一會才有枱。 朋友先到,我帶著小朋友接著來 。朋友告訴這裏限食一個鐘, 唔係嘛。。。我們四人快快手各自點好自己食物,我問職員想要多一份餐具, 那位服務員用凌厲的眼神望著我們枱說: 已經有四位了! 我知道呀!難道我們不懂數數嗎?只是想要多一份 ,方便share食物。 那一刻感覺像似入嚟乞食。都入咗嚟四處都是人不容易再有吉位, 焗住要喺度食啦!我們三位大人都點了"番茄蟹湯檬"。小朋友點了一個"蝦撈檬粉"。 蟹檬的湯都很清甜,反而有蝦味 ,碗裏有一隻迷你蟹鉗和几粒混入不知什麼肉的肉丸, 整體來說味道不錯。至於"蝦撈檬粉"似乎和圖片有很大出入。 並不是半剝好殼的蝦, 小朋友成隻剝不太方便。我們已經密密吃不太hea著傾計。 吃到一半稍為停下,服務員即時收了那碗麵(冇问你食完味),心諗算啦食淨唔係太多, 但轉過頭服務員就把帳單掉在枱上, 但其實我哋仲未叫埋單, 個服務員一句唔好意思都冇講( 你可以講聲唔好意思話有好多客人等位之類)。唔好話服務 ,職員態度其差,食客似來乞食。。不
都入咗嚟四處都是人不容易再有吉位, 焗住要喺度食啦!
唔好話服務 ,職員態度其差,食客似來乞食。。不会再來。