2018-11-22 754 views
住係東涌既朋友介紹我食呢間泰國菜,係冇咩期望之下去食。第一樣野叫左酸辣雞腳沙律,做開胃菜一流呀!酸酸甜,好夠辣,洋蔥好夠嗆,雞腳又無骨,懶人一定要食!唔好睇少個蒜蓉包,夠曬熱又脆而且蒜蓉好香,值得ENCORE。推介一定要叫個青咖哩,之後搵個蒜蓉包點落青咖哩汁入面,成個味出曬黎之後叫左個沙嗲串燒,個秘製既沙嗲汁係精髓,好彩可以REFILL,雞牛豬各2串。味道很可以,牛好新鮮好有牛味,豬有點硬比較難咬,而雞比較鞋口!兩個人食,唔多夠飽,最後決定叫個菠蘿海鮮炒飯,真係HALF個菠蘿上,入面既肉鬆有好多而且海鮮方面真係有SQUID同埋蝦而且係新鮮既,值得欣賞!總結:食左5樣野加埋一,最後2個人食左HKD 439,價錢唔算太貴。味道唔錯! 值得一試。
住係東涌既朋友介紹我食呢間泰國菜,係冇咩期望之下去食。
第一樣野叫左酸辣雞腳沙律,做開胃菜一流呀!
酸酸甜,好夠辣,洋蔥好夠嗆,雞腳又無骨,懶人一定要食!
,之後搵個蒜蓉包點落青咖哩汁入面,成個味出曬黎

2018-11-17