2023-05-23
位於東涌 Sheraton 酒店旁嘅 Cabana Breeze 充滿住東南亞度假風嘅裝修👩🌾👩🌾 一入到去就好似去左轉泰國咁 既清新又舒服👯♀️ 天氣開始變到好熱😰😰 跟係要叫返啲好light 嘅野飲 同野食啦😋😋🤪🤪 唔飲酒嘅朋友仔都有唔少 mocktail 選擇加 🥂 我地就叫左Oma Olakino ✨ 一款由薄荷葉☘️薑 ✨青瓜同青檸等清新食材組成嘅飲品💦💦 另外一杯就係 Lemongrass & Earl Grey Ice Tea 故名思意就即係 呢種食材組成嘅茶啦☕️🫖 仲係成支 lemongrass 上埋比你添呀🤣🤣食物呢日都叫左比較light 嘅 Go Green Go Healthy 沙律 🥗 當中含多款superfood 🤩🤩包括係好高蛋白嘅藜麥🦾有靚脂肪嘅牛油果🥑仲有大量羽衣甘藍添🔥🔥多款Superfood 配上酸味味嘅石榴同合桃碎😋😋 超開胃呀 🤪🤪🤪 呢日我地另外叫左一款好light 嘅菜式就係 Hamachi Ceviche 酸橘汁醃油甘魚🍊🍊 油甘魚配上炸蒜粒又幾夾wo😲😲 有埋新鮮嘅蕃茄同青瓜粒平衡魚嘅油脂感👍👍 黎到扒房又點少得要叫舊扒黎食呢🤪🤪🤪叫
黎到扒房又點少得要叫舊扒黎食呢🤪🤪🤪叫左一個 US Prime Steak "Tagliata" 意式烤牛扒😋😋 超香嘅燒烤味🔥🔥🔥 夠火候 👍👍 牛味重 😋😋😋 配埋沙律菜一流👍👍 呢日夜晚仲有live music 😍😍 一路聽住靚歌一路食飯😎😎 咁仲唔夠chill❔❕