1K
A姐話想去shopping,所以我哋就揸車去東涌嘅東薈城行outlet啦!不過,A姐最終竟然咩都無買到,只係好難得咁買咗幾件衛衣送俾我,唔通佢做錯事?哈哈!點都好啦,行完街就係醫肚嘅時候,今日我哋就揀咗Wheatfield X 羅宋湯專門店。廚師推介套餐:海派牛腩羅宋湯羅宋湯可以揀牛腩或豬骨,但我哋都覺得羅宋湯係配牛先最夾。熱辣辣嘅羅宋湯,酸酸辣辣,相當開胃,而牛腩都有成四舊,夠軟腍。羅宋湯嘅湯底好濃郁,而且勁多料,夠晒原汁原味呀!廚師推介套餐:香煎豬扒脆豬仔包豬仔包大大個,一啖咬落去真係有啲難度,而豬仔包超脆口,抵讚!豬扒醃得好入味,嫩滑又易咬,加上新鮮蕃茄同生菜,夠晒juicy。全日自選湯麵套餐:海派牛腩羅宋湯螺絲粉同樣地,羅宋湯可以揀牛腩或豬骨,而麵底有多個選擇,但我哋覺得螺絲粉同羅宋湯係最夾。不過,由於加入咗螺絲粉,所以湯底無廚師推介套餐嘅海派牛腩羅宋湯咁濃郁。另外,螺絲粉粉量夠晒多,男孩子都會夠飽。全日自選湯麵套餐:香煎豬扒至於套餐嘅小食就揀咗香煎豬扒,豬扒夠入味同juicy,仲細心幫你切件上,食落夠晒方便。(記住Like同Share畀朋友)

全日自選湯麵套餐:香煎豬扒

(記住Like同Share畀朋友)
$100 (Tea)