2020-12-04 1501 views
疫情下都少左同朋友出去食晚飯 今日就約咗閨蜜去尖沙咀 去左亞士厘道嗰邊覓食同閨蜜行行下見到一間有outdoor 位既餐廳 開頭以為係酒吧黎 原來係一間西日fusion restaurant & bar 見環境都幾舒服就入去試下 打開本menu都幾多選擇 日式系列有壽司同刺身 望到都幾正 但係天氣凍咗我地又想食熱嘢多d 所以最後叫咗燴蕃茄雜菜扁意粉同埋伊比利亞黑豚豬鞍架 再加多一個冷盤凍肉芝士沙律個沙律最有驚喜 上枱嘅時候係用一個玻璃蓋蓋住既 職員同我哋講話啲芝士凍肉係用蘋果木煙燻過 然後先再擠落雪櫃雪凍開蓋嘅時候除左有噴煙既效果 仲有一陣陣蘋果木既香氣 好可惜無影低到被蘋果木煙燻過嘅芝士同埋火腿凍肉 再配埋合桃 同沙律菜真係好夾 第一道菜已經咁好味真係開心跟住再上既係main course伊比利亞黑豚鞍配時令蔬菜佢呢個黑豚鞍比較著重原汁原味 唔需要落咁多味道 只係將燒汁配落去就已經可以食到個豬鞍既肉味 肉質軟熟燴蕃茄雜菜扁意粉 個sauce唔會太濕 雜菜+雜菌落埋蒜片 呢個配搭都唔錯今次都算冇揀錯地方 下次可以再同閨蜜再過嚟飲啤酒 食刺身吹下水

打開本menu都幾多選擇 日式系列有壽司刺身 望到都幾正 但係天氣凍咗我地又想食熱嘢多d 所以最後叫咗燴蕃茄雜菜扁意粉同埋伊比利亞黑豚豬鞍架 再加多一個冷盤凍肉芝士沙律

跟住再上既係main course伊比利亞黑豚鞍配時令蔬菜

Type of Meal