2016-08-27 2693 views
之前係walk in,可能會無位或者D位係過道附近。家陣學叻左,提前電話book就可以坐到sofa位或者窗口位點完野食之後,每份定食會畀一碗芝麻,調配醬汁for豬扒點住食就可以一路磨芝麻一路等野食,D芝麻仲好香tim跟住就可以隨自己喜好倒豬扒汁每張台都有一盤醬汁,分別係豬扒汁、紫菜汁n西柚汁個人就中意用少量西柚汁撈椰菜酸酸地,感覺好清新同開胃個八爪魚芥辣毛茄,可以感覺到食材嘅新鮮,味道都唔錯,不過對比豬扒就唔係咁出彩喇加上價錢56蚊細細碟,無乜八爪魚,性價比麻麻哩盤有兩款刺身擺埋一齊上,分別係迷你刺身拼盤(A)同埋三文魚刺身五件,每款88蚊食材都幾新鮮,三文魚同油甘魚味道正常,甜蝦就好D值得一提係三文魚子,比係普通壽司店好味,腥味唔重而且仲帶D甜味tim當然,我地會擺曬D focus落吉列野度一人叫左一個定食,吉列豬扒+蝦定食 &吉列豬柳+生蠔如果三個人黎,仲有個三人份吉列定食可以揀,包含曬以上四款,600+HKD外層比較松化,而且唔覺得好油膩海鮮類仲有配埋沙律醬,豬扒另外有配黃芥辣醬豬扒同豬柳個人就偏愛豬柳,因為嫩好多,配番自己磨嘅芝麻豬扒醬,真係幾好味吉列蝦就連尾都食埋,因為好脆好

就可以坐到sofa位或者窗口位

就可以一路磨芝麻一路等野食,D芝麻仲好香tim
跟住就可以隨自己喜好倒豬扒汁
每張台都有一盤醬汁,分別係豬扒汁、紫菜汁n西柚汁

個人就中意用少量西柚汁撈椰菜

酸酸地,感覺好清新同開胃
八爪魚芥辣毛茄
加上價錢56蚊細細碟,無乜八爪魚,性價比麻麻
刺身拼盤

食材都幾新鮮,三文魚同油甘魚味道正常,甜蝦就好D

吉列豬扒+豬柳
當然,我地會擺曬D focus落吉列野度

一人叫左一個定食,吉列豬扒+蝦定食 &吉列豬柳+生蠔
吉列蠔+吉列蝦
外層比較松化,而且唔覺得好油膩

海鮮類仲有配埋沙律醬,豬扒另外有配黃芥辣醬
吉列豬柳

吉列蝦就連尾都食埋,因為好脆好香

吉列蠔真係要畀個大like喇,外松內軟,而且入面保留左好多汁
吉列蠔
白飯同椰菜可以隨意添加,椰菜好脆好甜,白飯都好香

所以喜愛程度排名係

吉列蠔>椰菜>白飯>吉列蝦>吉列豬柳>三文魚子>甜蝦>吉列豬扒
服務態度都好唔錯,用完嘅餐碟都收得好及時,有咩需求都回應得好快

食完之後侍應會幫手清乾淨餐台

送水果同埋換一杯唔同嘅熱茶,都幾解膩

連埋麒麟啤酒(45HKD)同加一,兩個人916埋單

認真飽到行唔郁
2016-08-25
$460 (Dinner)
刺身拼盤
吉列豬扒+豬柳
吉列蠔+吉列蝦
吉列豬柳
吉列蠔
  • 吉列蠔,吉列蝦,椰菜