2021-11-27 262 views
到過文華雞飯堂食外賣幾十次,尤其鍾意其燒雞、叉燒、清雞湯底海鮮米線及珍珠奶茶。老闆亦親切有禮。奈何該店一位年約五十至六十歲、身形微胖、戴眼鏡、經常負責帶位/收銀/接電話/落單的女士真係極度無禮貌。於非繁忙時間堂食,餐廳明明人不多,偏偏要你坐在其他人隔離,就係你行去其他枱都大聲喝你叫去坐張左右都有人坐嘅枱。依家有疫情,你餐廳無跟政府規定每張枱隔1.5米,想於非繁忙時間同其他人保持1.5米距離都唔可以。有次打電話落外賣order,嗰位女士超串又大聲話佢唔得閒聽電話。心裡十萬個為什麼- 嗰位女士已經聽咗個電話,外賣落單只會用不超過30秒。唯一解釋就係佢大把生意唔休做。用Uxxx Exxx App 落單老闆話怕叉燒早賣晒所以App係無叉燒飯。要叉燒就要响App落雞飯再打電話去轉叉燒。嗰位女士唔知又串你叫你响App度㩒叉燒。想直接同老闆講,佢又話老闆唔會得閒接我電話。明明我已經好多次都係直接同老闆溝通。呢位女士真係連基本禮貌同正常待人接物嘅態度都無。

想直接同老闆講,佢又話老闆唔會得閒接我電話。
明明我已經好多次都係直接同老闆溝通。

呢位女士真係連基本禮貌同正常待人接物嘅態度都無。