2016-12-02 1319 views
最近見好多人都講呢間原只龍蝦春酥,打算下晝時間無咁多人所以黎一試,點知中伏,先黎個龍肉湯麵$149,龍蝦肉好霉,個湯無味再黎個真空撈牛$129,話經過24小時烹調,人口牛肉好凍,麵好硬身,完全未食過一個麵可以係凍。。。心諗點心應該好小小啦掛,點知食到一半發現點解等咁耐都未有點心,一問之下原來個疑似經理既人話漏左單(因為佢著西裝,所以應該係經理),咁算啦我都照要落返單照等。。。先黎第一樣辣龍蝦抄手$69,一共四粒,食落口無咩味,都係淡淡地,蝦肉霉既陣係有小小辣都算,另一個龍肉小雲吞$69原來兩個都一模一樣😭😭一個辣一個唔辣,又搵個人黎問下有咩分別呢兩個,點知佢話我就係話一個辣一個唔辣😨😨😨個下都覺得原來係咁,分別就係咁。。由於賣相都甘無幾無特別再影相再到呢個佢話招牌既龍蝦蘿蔔酥$138(要兩件起)個賣相唔錯,心諗終於有樣似樣應該好好食😋😋點知原來係錯既😭佢比左刀叉我叫我切黎食,一切個下碎哂切兩刀都咁,好難夾黎食到,食落口好多粉😑點解無龍蝦黎,周圍被粉團圍住,再細心食落口,發現點解得蝦既請大家忽略我切到咁碎😂😂我都唔想,好清楚係見到一只蝦,然後再問個經理,呢只龍蝦春卷係味用蝦肉做,佢話係龍
龍肉湯麵$149,龍蝦肉好霉,個湯無味
切兩刀都咁,好難夾黎食到,食落口好多粉😑點解無龍蝦黎,
周圍被粉團圍住,再細心食落口,發現點解得蝦既
請大家忽略我切到咁碎😂😂我都唔想,好清楚係見到一只蝦,然後再問個經理,呢只龍蝦春卷係味用蝦肉做,佢話係龍蝦同蝦肉做,咁點解我只食到蝦食唔到龍蝦😒😒心諗又想呃我😤😤岩岩落單又話係龍蝦肉,而家又話mix 黎做,我係而家先個d粉團完來係蘿蔔。。原諒我既愚蠢😂😂
再到呢個大龍蝦春卷$79,點解個底用日歷煎住😂😂😂乾淨唔乾淨🙈🙈🙈人口無咩特別,霉既龍蝦加其他唔知咩整成,
另一個龍蝦雲吞脆$69,炸雲吞黎既,都唔覺有肉。。得好小。。唔好味。。
結果打包左雲吞脆同春卷走,埋單個下先知原來外賣盒都要收錢。。$3蚊一個。。
仲有個牙籤,
埋單走嚕,咁都要$717原來己經平左$100大洋😱😱😱茶位$38一位,我唔會再黎食,野食差服務差,仲要都幾貴下
走嚕,得我呢台同另一台岩岩坐底,今時今日咁既服務同食物水準要係中環企隱陣腳應該都幾困難。。

2016-12-02
$360 (Tea)