見 Openrice 咁多人嚟食過,我都嚟試吓佢嘅虛實。七點鬆 D 嚟到,已經有堆 Openrice 食家嚟等位試菜,要等成廿張枱咁多,唯有行吓黃埔再返嚟,八點九返嚟,發覺開多咗幾張枱係街,堆人群消失咗好多。經詢問後,下張枱俾我哋,係等緊位之際,阿姐出嚟同 D 食客講: 「春卷無哂 !! 」,叫人改其他嘢,我哋心諗咁快有嘢無得食 ?!?! 在場有個阿姐一腳踢,超級忙,噗嚟噗去,我哋見有張枱走咗人,即刻唔等阿姐叫就坐抵咗。我哋嗌落單都嗌咗好多次先至落到,等咗好耐先至嚟碟炸八爪魚丸,味道一般,無乜驚喜,唔係新鮮手打嘢嚟,比較實,唔彈。係等食期間,佢哋 D 單勁亂,又唔跟張單送俾人,是但求其俾咗人,攪到等咗好耐嘅無嘢食,出菜又慢,真係要改善吓。等咗成粒鐘,要係人哋張枱搶返屬於自己嘅膏蟹粥,唔攞返就無架啦,因為粥都停埋,如果等咁耐都無得食,真係會爆炸 !!膏蟹粥 : 粥底偏淡,稀咗 D,好咗 !! 膏蟹都好食,鮮甜。最後,炸雞軟骨又幾好食喎 !! 可能係因為我鍾意食雞軟骨嘅關係,不過我哋明明係叫芝麻雞軟骨架 ?!?!係我哋食緊之際,仲有好多人嚟等食,仲有 D 話自己 book 咗枱,咁晏嚟到
見 Openrice 咁多人嚟食過,我都嚟試吓佢嘅虛實。

,出菜又慢
,真係要改善吓。

等咗成粒鐘,要係人哋張枱搶返屬於自己嘅膏蟹粥,唔攞返就無架啦,因為都停埋,如果等咁耐都無得食,真係會爆炸 !!

最後,炸雞軟骨又幾好食喎 !!

係我哋食緊之際,仲有好多人嚟等食,仲有 D 話自己 book 咗枱,咁晏嚟到 book 咗枱都無用啦 !! 都無嘢比你食,你唔好以為 book 咗枱就有枱,佢哋無留枱架 !! 都係等你人到,先至睇吓有無枱俾到你。

我諗如果大家想嚟食,就要勁早嚟食啦 !!
炸八爪魚丸
膏蟹粥 (二人份)
2010-09-25
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
  • 膏蟹
  • 炸雞軟骨