大埔林村許願樹有一間環境優美的多國菜餐廳,一入門口就會由一條小橋進入餐廳,橋下面的池有唔同顏色嘅錦鯉魚🐟💯法式焗田螺 (1打)底層既薯蓉承托住一粒粒田螺,薯蓉好稔,中間咬到有薯仔粒,田螺啖啖肉,同薯蓉嘅味道好夾呢款菜式係其他餐廳唔常見,有機會真係要試試看~✨美國辣肉腸pizza,屬薄身類別辣肉腸份量足夠,唔會好辣薄餅🍕餅身算脆👏🏻👏🏻燒紐西蘭羊鞍(半份) 4件羊架點上麵包糠一齊燒至7成熟,肉汁仍能保留,又唔會太生,羊架肥瘦適中,算幾大隻 汁料有幾款,薄荷青醬,燒汁,芥辣,薄荷青醬+芥辣呢個配搭係幾好味😋底層有薯蓉去襯托着羊架,旁邊伴碟有沙律菜🥗🍛🍄黑松露大啡菇野菌意大利飯大大隻啡菇,咬落好juicy, 意大利飯軟硬適中,好多黑松露醬料,飯粒吸收晒黑松露嘅味道,食落幾creamy 焗火焰雪山 (細)雖然話細,但係都好大個,職員會淋酒,點火,雪山即刻着火🔥,我係用黎同朋友慶生,佢都睇得好開心外層蛋白燒完會有微脆的感覺,內層有海綿蛋糕,雲呢拿雪糕,一冷一熱係味覺的享受

💯法式焗田螺 (1打)
呢款菜式係其他餐廳唔常見,有機會真係要試試看~

✨美國辣肉腸pizza,屬薄身類別
辣肉腸份量足夠,唔會好辣
薄餅🍕餅身算脆

👏🏻👏🏻燒紐西蘭羊鞍(半份) 4件
底層有薯蓉去襯托着羊架,旁邊伴碟有沙律菜🥗

🍛🍄黑松露大啡菇野菌意大利飯

焗火焰雪山 (細)
2023-09-27
$250 (Tea)
Celebration
Birthday