2016-04-05
先前聽同事講呢間食lunch都ok, 所以見今日唔齊人,得2個人,就試下呢間。係門口等咗20分鐘先有枱,快快叫2個set lunch等食。餐廳分2層,裝修簡潔,但見侍應生要攞住啲餐,嘢飲同碗碟走上走落,睇見都覺得危險。雖然啲女侍應著住條熱褲啫,咁樣走嚟走去都真係替佢哋辛苦。2個人叫咗雞扒肉燥飯同排骨肉燥飯再跟2杯熱薑茶。熱薑茶先上,好有”驚“喜,竟然攞個似果jam樽嘅容器來放熱飲,冇杯耳冇隔熱,點拎呀!凍飲就話啫再嚟嘅肉燥飯係用有耳鋁煲盛載,好似露營果款咁,又似飯堂分飯嘅容器(好醜樣),個飯冇熱飲咁熱但反而用有耳容器(好難明)。整體嚟講,口味尚可以接受,只係略嫌鹹咗少少,杯薑茶就淡咗少少。 至於餐具,見人見至,我就唔太喜歡另外,餐廳除咗加一外,仲會進埋位,唔會蝕底俾你。
係門口等咗20分鐘先有枱,快快叫2個set lunch等食。餐廳分2層,裝修簡潔,但見侍應生要攞住啲餐,嘢飲同碗碟走上走落,睇見都覺得危險。雖然啲女侍應著住條熱褲啫,咁樣走嚟走去都真係替佢哋辛苦。 2個人叫咗雞扒肉燥飯同排骨肉燥飯再跟2杯熱薑茶。
熱薑茶先上,好有”驚“喜,竟然攞個似果jam樽嘅容器來放熱飲,冇杯耳冇隔熱,點拎呀!凍飲就話啫 再嚟嘅肉燥飯係用有耳鋁煲盛載,好似露營果款咁,又似飯堂分飯嘅容器(好醜樣),個飯冇熱飲咁熱但反而用有耳容器(好難明)。 整體嚟講,口味尚可以接受,只係略嫌鹹咗少少,杯薑茶就淡咗少少。 至於餐具,見人見至,我就唔太喜歡 另外,餐廳除咗加一外,仲會進埋位,唔會蝕底俾你。