2016-03-27
因為要去佐敦買d剪髮用品,所以約左朋友彥祖去佐敦食野。朋友話好想食拉麵,平時完全唔多覺佐敦有拉麵店,上openrice搵到呢間 見到個名好似好勁咁款,d食評又唔錯,好!一於試下龍與鳳門口細細,但好養眼出面d相好吸引同彥祖不約而同咁叫左同一款拉麵隻蝦面頭個粉好正,落左d蛋黃去炸有d似黃金蝦,但唔會太多蛋黃蟹柳好大條,而且先煎過,食落美味可口流心蛋熟度剛好,唔會太生, 食落like::::::好滑啊!元貝食落爽口,十分鮮味!個湯底好正蝦gei鮮味好濃郁,唔會過鹹,食落醒胃最正係食到唔少櫻花蝦,除左香之外,仲增加左咬口,湯底出色,我同朋友食到lam lam脷:yumlikeke:ike:另外,個麵都好:麵質彈牙,食落非常幼滑同平時食果d好唔同,而且味道十分入味(索晒湯底d味)呢個拉麵可以話係我食過最king:inlikelstar:star:::like:e:likeI餃子個皮好薄好滑,面果層煎得金黃香脆完全唔油膩好乾爽入面d料好飽滿食完真係大滿足I呢度裝潢充滿和風味!好多心思小擺設I環境同燈光感覺好warm呢度環境唔大,但感覺舒適如果唔夠飽平平地可以補飛抵食小食套餐清晒個湯
見到個名好似好勁咁款,d食評又唔錯,好!一於試下龍與鳳 門口細細,但好養眼 出面d相好吸引
隻蝦面頭個粉好正,落左d蛋黃去炸
有d似黃金蝦,但唔會太多蛋黃
蟹柳好大條,而且先煎過,食落美味可口
元貝食落爽口,十分鮮味!
個湯底好正
蝦gei鮮味好濃郁,唔會過鹹,食落醒胃
另外,個麵都好:
麵質彈牙,食落非常幼滑
同平時食果d好唔同,而且味道十分入味
(索晒湯底d味)
呢個拉麵可以話
餃子個皮好薄好滑,
面果層煎得金黃香脆
完全唔油膩
好乾爽入面d料好飽滿
食完真係大滿足 I
呢度裝潢充滿和風味!好多心思小擺設 I
環境同燈光感覺好warm
呢度環境唔大,但感覺舒適 如果唔夠飽平平地可以補飛 抵食小食套餐 清晒個湯