2024-05-03 6 views
一直未試過很有名氣的棋子燒鵝,今次決定做排隊黨試試餐廳主打食燒味,今次叫咗一個二人套餐,套餐跟一個棋子燒鵝例牌,再加選一個燒味例牌、一碟郊外油菜、跟粉麵飯、飲品或例湯。份量真係幾多,我哋兩個男人都差啲食唔晒,性價比高。棋子燒鵝:例牌大概有¼隻嘅份量,今次好好彩有下莊,有燒鵝髀食。急不及待一啖咬落去,即是油香四射,鵝皮鬆脆,肉質嫩滑,帶點煙熏味,而且肉汁肥而不膩,真係食完一件又一件。脆皮燒腩:燒腩嘅份量頗多,一層脂肪,一層肉,層次分明,唔會太瘦啱晒我。外皮望落去已經覺得好鬆脆,食落更加係卜卜脆,點啲芥辣一齊食,又係食唔停口。郊外油菜:今次嗌咗個菜心食,最初以為只係燒味出色,點知同樣高質,啲菜心好甜,軟硬度適中,火候控制得好好。例湯:例湯裏面都好足料,有成兩隻雞腳俾我食,抵讚。
一直未試過很有名氣的棋子燒鵝,今次決定做排隊黨試試

棋子燒鵝:

脆皮燒腩:

郊外油菜:

例湯:
例湯裏面都好足料,有成兩隻雞腳俾我食,抵讚。

Type of Meal
Dinner