2018-06-27 653 views
一直想好想食♥蘭芳園♥,但唔想特登過海先食到,之前已經知道佢係尖沙咀開左分店,但又怕分店既質素未及中環既好。今日無啦啦口痕一於的起心干就試下尖沙咀呢間既蘭芳園啦。下午茶時間4點幾機乎都坐滿人,雖然佢既環境無中環咁地道,不過店內既裝修都整到好懷舊,而且牆上仲貼滿左譚校長既相同埋簽名,一睇就知係忠實粉絲!薯仔鮮茄豬扒煎蛋通粉最想食既就係佢個蕃茄通,應該都街知巷聞架啦,果然無令我失望。首先我最欣賞係佢既蕃茄湯,係我食過咁多蕃咖湯之中最好味既一碗,唔係我誇,我真係覺得出面其他既蕃咖湯係垃圾。。。佢真係原個蕃茄上咁制,大大粒蕃茄係面頭,絕對唔係呃你🍅其次係佢既豬扒,通常出面食開既煎完都係比較乾身好難咬之如仲會攝牙齒,但蘭芳園既豬扒係好出色,我第一口咬落去打左個凸😳,點解會咁淋身咁好咬,男朋友食左都好讚!佢隻煎得煎得岩岩好,入面個蛋黃仲要係半熟,成碗野樣樣都好岩我口味🍳薯仔同蕃咖都好甜好好味,我食完真係想叫多一碗。傳統咖央西多士天呀,食完蘭芳園既西多士,我即刻覺得原來我之前食開果啲西多士係咁唔好食!個西多一黎滿滿既糖醬同一大舊牛油,我唔怕肥,我仲好like!拿拿聲切開黎食,真係超正,個西多仲要係熱
一直想好想食♥蘭芳園♥,但唔想特登過海先食到,
今日無啦啦口痕一於的起心干就試下尖沙咀呢間既蘭芳園啦。

下午茶時間4點幾機乎都坐滿人,雖然佢既環境無中環咁地道,

薯仔鮮茄豬扒煎蛋通粉
唔係我誇,我真係覺得出面其他既蕃咖湯係垃圾。。。
佢真係原個蕃茄上咁制,大大粒蕃茄係面頭,絕對唔係呃你🍅
但蘭芳園既豬扒係好出色,我第一口咬落去打左個凸😳,
點解會咁淋身咁好咬,男朋友食左都好讚!
薯仔同蕃咖都好甜好好味,我食完真係想叫多一碗。

傳統咖央西多士
拿拿聲切開黎食,真係超正,個西多仲要係熱,放落口個西士好似就快溶左咁,
估唔到一件好食既西士原來就係咁😚

凍奶茶
個個黎到都會叫返杯奶茶,唔知係咪因爲有冰既關係,
我就覺得無咩味,唔係好飲到茶香同奶味,下次叫杯熱既試下先☕️

拿,我真係好喜歡個茄通,我真係連湯都飲埋,我真係好想再食多碗😳😋

現場門口仲有個影相打卡位,黎到不妨影張相留個念📷✨
2018-06-25
$60 (Tea)