2018-01-24
今次係第一次去,而去嘅原因喺朋友聚舊順道慶生。所以大家都是以一個輕鬆的心情去吃一頓晚餐!環境~單從門口的擺設就感覺到輕鬆的氣氛,一貫 café 的木枱,不太侷促。🙏🏼服務~侍應不多,但比我感覺係有活力又對客人留心注意;例如點菜時會有一些提議,又例如我們只是互相問下有沒有牙簽?他們已經應了及放於面前👍🏼食物~當然味道很重要,首先他們不會是死勁的偏咸味;我們點了1/ 焗金文拔芝士 - 少少一個焗至裏面流心用克力架沾上暖溶的芝士,嘩~不得了🤤2/ 海苔蜜糖雞翼 - 皮脆肉嫩蜜糖清甜帶著海苔的些微咸香,不錯哦!3/ 森美沙律 - 用上店名喎,當然要試!材料包括 BB 菠菜、乾果、果仁、雨衣甘藍、西班牙火腿、南瓜片、蘋果⋯配自己混合芝士汁,不過我覺得配醋汁會好吃一點🤤4/ 炸咸豬手 - 又一皮脆肉嫩之作,配菜豐富🤤5/ 醬燒豬仔骨 - 烤得恰到好處,不會太乾身,自家汁醬不會過咸!侍應推介加$30就可以有一件自家製蛋糕及一杯飲品!$30 蚊唔係唔加下話。蛋糕係廚房隨機出貨,客人不可以選擇!就這樣可以有一些驚喜。而飲品選擇也不少,朋友點了一個橙樂,就是用橙代替了檸檬😝整體感覺非常滿足🙏🏼🙏🏼🙏🏼
食物~當然味道很重要,首先他們不會是死勁的偏咸味;我們點了
4/ 炸咸豬手 - 又一皮脆肉嫩之作,配菜豐富🤤
侍應推介加$30就可以有一件自家製蛋糕及一杯飲品!
$30 蚊唔係唔加下話。
整體感覺非常滿足🙏🏼🙏🏼🙏🏼