2015-11-25
呢間上海生煎皇係分店黎, 總店係太子.然而開左咁耐到宜家開埋分店我都未食過咁今日就黎會下佢有時侯如果好彩, 會唔洗等位就入到我今日黎到都唔洗等位, 但入面已經坐無虛席好彩快一步入黎, 唔係都要等位今次叫左雞煨麵, 生煎包, 炒鱔糊同小籠包首先上台既係生煎包, 無辦法呢度既招牌菜, 賣得快出得快!上台夠熱, 底脆, 外層唔會因為咁而變得太硬一咬開, 超多肉汁, 多到我彈到對面朋友… 真心好唔好意思… 所以大家都要小心D真係要趁熱食, 凍左D汁會凝固, 咁就會變到好油膩然後上台係雞煨麵, 湯底望落雖然白, 但湯底係清, 而且好多小棠菜碎, 好健康既麵. 我最鍾意多菜炒鱔糊做得唔錯, 用料好足, 食落每啖都係鱔同芽菜, 兩者比例接近1:1, 算係有心既小店, 呢個有埋菜飯真係可以食足一碗, 未食過既朋友可以一試味道有D似肉絲炒麵上面既肉絲, 不過就變左鱔同醬汁方面杰身D最後我地先叫小籠包, 小籠包算係咁, 皮都算簿, 肉汁當然都係多, 應該都係同生煎包用埋一樣既湯凍去包, 所以肉汁方面好多, 做得算唔錯!不過店既位偏少, 經常都要等位, 同埋唔好諗住可以慢慢食坐係度, 侍應收野既速度加上你見
然而開左咁耐到宜家開埋分店我都未食過
咁今日就黎會下佢
有時侯如果好彩, 會唔洗等位就入到
我今日黎到都唔洗等位, 但入面已經坐無虛席
好彩快一步入黎, 唔係都要等位
今次叫左雞煨麵, 生煎包, 炒鱔糊同小籠包
首先上台既係生煎包, 無辦法呢度既招牌菜, 賣得快出得快!
上台夠熱, 底脆, 外層唔會因為咁而變得太硬
真係要趁熱食, 凍左D汁會凝固, 咁就會變到好油膩
不過店既位偏少, 經常都要等位, 同埋唔好諗住可以慢慢食坐係度, 侍應收野既速度加上你見到出面咁多人等位你都會下意識食完就急急腳堆單走人.