2018-10-19 258 views
是日假期,難得我和好友放假,就一起晚餐,沒想到好友帶我到佢工作位置附近晚餐,佢話之前見到裡面感覺好吸引,所以想跟我試吓,如果好食的話可以帶同事去食呢度的卡位幾有特色,礙於我們入座時間差不多滿座,只能坐近門口位>.<晚上套餐只有A,B,C,有選擇困難症的我不用三心兩意,跟好友一個食A, 一個食C~~~我點了是日餐湯,好友點沙律(香煎芝麻吞拿魚配香芒沙沙),當我見到沙律時,我有DD後悔,沒想到沙律會配咁大塊吞拿魚,反而我的南瓜湯被比下去= ="麵包形狀幾特別,我反而冇食我點了蜜桃生薑,在開始轉冷的日子飲感覺好正,呢個果茶初初飲係甜甜地,飲到後期會感覺到薑的微辣,而且用蠟燭保溫,令我可以熱住飲,好友點了榛子雪山咖啡,賣相倒不錯~~~紐西蘭西冷扒配燒汁,不來最多只能七成熟,食落口感不錯,我個人覺得加牛油係好食D,而中間的薯係焗薯,食落唔會熱氣~~~香煎豬安配蘋果蓉,好友分咗少少俾我,感覺唔會韌,一定要點汁食才好吃~~~我地另外點了美國焗蠔(芝士煙肉/白汁菠菜),我吃白汁菠菜那件,新鮮熱辣上,感覺好好食~~~晚餐價錢雖然係貴咗DD,但大體都OK,原來下午茶個餐牌更吸引,遲些好友應

麵包形狀幾特別,我反而冇食

晚餐價錢雖然係貴咗DD,但大體都OK,原來下午茶個餐牌更吸引,遲些好友應該會考慮帶同事到此「晚餐」,因為好友工作的晚餐時間係1700至1800,所以佢成日下午茶時間晚餐>.<

2018-10-17
Type of Meal