2018-01-09
今晚同友人黎到油麻地小店食西餐,貪呢度感覺靜d 可以傾下計!晚上七點半左右,食客唔算好多。由於精選二人餐好似幾多野食甘,就點呢個餐啦!首先黎左兩個南瓜湯:南瓜蓉已經磨到好smooth,仲有兩粒脆口嘅麵包粒!意式巴馬火腿伴蜜瓜:比較少小店會有伴蜜瓜前菜食。咸香嘅巴馬火腿 配清甜嘅蜜瓜真係無得輸。香蒜白酒煮蜆:好香蒜蓉牛油味,白酒味就唔濃嘅!蜆肉飽滿無沙,份量都幾多下, 成座小山甘!黑松露野菌煙三文魚意大利飯:黑松露油好香,配上好大塊嘅芝士片 好好味!米飯煮到嘅煙韌質感仍然有!美國極黑豚肉眼扒配紅桑子燒汁:黑豚肉眼好易切開,唔會覺得韌!紅桑子燒汁略帶微酸,減輕食肉嘅膩感。檸檬生薑茶:用薑茶包配上檸檬, 但無甜味嘅,適合冬天保暖養生。芒果草莓茶:酸酸甜甜, 都不錯嘅!藍莓芝士蛋糕:紐約芝士餅底,芝士味都幾濃!提拉米蘇: 蛋糕size都幾大, 友人表示咖啡味咖夠濃,但我覺得剛好。埋單計埋加一$470,都幾飽下!
晚上七點半左右,食客唔算好多。
由於精選二人餐好似幾多野食甘,就點呢個餐啦!
首先黎左兩個南瓜湯:
南瓜蓉已經磨到好smooth,仲有兩粒脆口嘅麵包粒!
香蒜白酒煮蜆:好香蒜蓉牛油味,白酒味就唔濃嘅!
蜆肉飽滿無沙,份量都幾多下, 成座小山甘!
米飯煮到嘅煙韌質感仍然有!
芒果草莓茶:酸酸甜甜, 都不錯嘅!
藍莓芝士蛋糕:紐約芝士餅底,
芝士味都幾濃!
埋單計埋加一$470,都幾飽下!