2023-12-22
今晚嚟到呢間韓式cafe食飯,佢係一間以柑橘作主題嘅餐廳,店員都會帶住頂橙色嘅柑橘造型帽🍊餐廳提供各式各樣嘅食物,有意粉、飯、飯卷、炸雞、醬油料理……適合唔同口味嘅人😄宜家仲有期間限定嘅care bears造型食物🐻我哋今次就試咗以下呢幾款食物🍽️:🍗濟州柑橘炸雞(無骨) (半份) $108好好味嘅韓式炸雞👍🏻柑橘醬味道清新🍊炸雞肉質嫩滑,仲有薯條🍟、沙律🥗陪襯,賣相亦一流。推介👍🏻🍙醬燒牛肉飯卷 $88賣相幾好,味道亦唔錯👍🏻🍲山薊菜味噌大蜆燉飯 $92賣相麻麻,但味道唔錯👍🏻🥬菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵 $89味道一般般,唔算難食但可以有其他選擇😐🦐玫瑰醬大蝦扁意粉 $98味道一般般,個人覺得同上面個蕃茄闊條麵味道食落差唔多🤔只係少咗啲菜🥬、蝦大隻啲啲🦐、賣相好啲啲。可以試吓其他🍊濟州柑橘乳酪 $68上面有個柑橘外皮🍊打卡超靚👍🏻飲落味道則麻麻🫠個人覺得過淡味餐廳環境就幾唔錯,清新風格,好適合傾計打卡🥰價錢原價係上述價錢再加一,但我哋今次有優惠券。所以最後人均只係$143.8
🍗濟州柑橘炸雞(無骨) (半份) $108
賣相幾好,味道亦唔錯👍🏻
賣相麻麻,但味道唔錯👍🏻
🥬菠菜鮮蝦蕃茄闊條麵 $89
味道一般般,唔算難食但可以有其他選擇😐
🦐玫瑰醬大蝦扁意粉 $98
🍊濟州柑橘乳酪 $68