2023-02-22
九龍灣德福一樓既一個open area 位開左一間餐廳,似日系風睇個menu,原來係韓式fusion 菜,係韓國有總店既過江龍裝修舒服,而且主題十分鮮明,係以橘子做主角的所以店內都見到有一棵仿真既橘子樹﹑周邊都見到有些仿真小樹擺設餐廳係分開左兩個範圍主店係四四方方咁如平時一般既店,連住收銀、廚房亦都有個display 玻璃櫃,展示大部分食物既模型出黎,都幾真,睇到都吸引另一個範圍就係上面提到係「室外」,其實即係商場既開放地方,冇一間四方既鋪「框住」咁解是日lunch 去,超多人,都排左成廿分鐘先到排隊已經見到d 食物超精緻好似成粒橙咁放係杯飲品上面﹑滿滿水果既三文治等,真係望到流晒口水入到去,第一樣已經好肯定就係呢紫菜卷,大愛,食韓國野係我必叫之選第二樣睇左好奈,見到有一款飯好特別就試了,以下再細說人人都叫了杯橘子飲品,必試了吧總體說,味道很不錯賣相滿分咁濟色香味俱全,滿意價錢是有點少貴,但還可以接受賣相、味道也得,加上商場店,ok 吧服務也不錯,放低會有檸檬水浸泡既水叫加水、落單等都有速度而且侍應的制服也可愛,每個人頭頂都有一個「橘子帽」,不只食物外形滿分,連去到整體店的裝飾、人的「
裝修舒服,而且主題十分鮮明,係以橘子做主角的
餐廳係分開左兩個範圍
主店係四四方方咁如平時一般既店,連住收銀、廚房
另一個範圍就係上面提到係「室外」,其實即係商場既開放地方,冇一間四方既鋪「框住」咁解 是日lunch 去,超多人,都排左成廿分鐘先到
排隊已經見到d 食物超精緻
第二樣睇左好奈,見到有一款飯好特別就試了,以下再細說
人人都叫了杯橘子飲品,必試了吧
總體說,味道很不錯
賣相滿分咁濟
色香味俱全,滿意
價錢是有點少貴,但還可以接受
賣相、味道也得,加上商場店,ok 吧
服務也不錯,放低會有檸檬水浸泡既水
叫加水、落單等都有速度
而且侍應的制服也可愛,每個人頭頂都有一個「橘子帽」,不只食物外形滿分,連去到整體店的裝飾、人的「外形」也橘子化,真的好易愛上這間有心又可愛的店
其實我都想試個甜品,睇隔離枱真係靚到不得了
不過,兩個人的肚有限,下次一定叫幾個朋友再戰!
signature,得
紫菜卷上塗了層油,閃靚靚幾靚
又灑左d 芝麻
包手卷的手工好,夠實
材料雖然係好常見既韓國卷,但都係覺得好好食
整體味道有少少甜
好喜歡
也是店家推薦
飯係壓偏左,睇落薄薄一層咁
初時我以為係d 烘過黎既「飯焦」
原來唔係
個飯落左少少似泡菜味既微辣口味
辣度不高,點到即止
飯面睇落好似冇汁,但飯底其實有少少既汁,記得拌埋底既汁食,再juicy d
豬肉雖然冇汁,但肉軟易咬,入味
整體好好食
推薦
上面提到,係有一個橙放左係杯上
橙是挖空了的
味道酸酸甜甜,加乳酪味,正常發揮的飲品