2019-01-27 269 views
突然之間好想食拉麵,男朋友openrice search紅磡都有幾間多好評嘅拉麵店,其中呢間金田家我最想試。門面裝修簡約,店舖不算大,印象中大約可以坐到20人。見到最多人讚係黑豚拉麵和柚子辛口拉麵,一於就揀呢2款try try!黑豚拉麵平時食拉麵,d叉燒都係得2、3片,而呢碗足足有5大片,非常慷慨!湯底是濃度適中的豬骨湯,不過飲完覺得口渴。拉麵麵質最抵讚,麵的硬度我們也揀了正常,入口係爽口彈牙,而且吸收哂個湯底,的確唔錯。流心蛋係另加嘅,的確係做到好流心,$14一隻來說算貴,但對得起呢個價錢。柚子辛口拉麵呢碗只有3大片叉燒,但賣點在於個湯底,非常有驚喜!入口微辛加上柚子香,係其他拉麵店都未食過,真心推介!大將餃子除左個皮煎得香口之外,個餡好空,冇乜肉咁,冇肉汁又冇乜味。
。門面裝修簡約,店舖不算大,印象中大約可以坐到20人。

黑豚拉麵
黑豚拉麵

呢碗只有3大片叉燒,但賣點在於個湯底,非常有驚喜
!入口微辛加上柚子香,係其他拉麵店都未食過,真心推介

大將餃子
除左個皮煎得香口之外,個餡好空,冇乜肉咁,冇肉汁又冇乜味

大將餃子
2019-01-26
$120 (Dinner)