2015-06-22 754 views
依間車仔麵其實經過就會食下,但又一直無寫食評.我覺得每間車仔麵都有自己既味道,依間有柚皮,有牛彊,有豬油渣,同埋有自己加既辣汁及似蠔油既汁.必叫的,一定是柚皮,有時仲會叫兩份,好吸湯,好吸味,煮柚皮要好多功夫,依間柚皮算比較穩定,又唔會煮到爛晒或怪味,有得食就好食啦~如果叫左柚皮,就未必叫蘿蔔了,感覺好似.今日的豬油渣有點太咸,不過就算擺到最尾食,仍然好脆.酸齋,淋既,唔會似車仔麵之家脆,會染到整個湯麵都有點顏色,不過仲係鐘意叫好多基本餸都會有,有些質素是有點參差,看MENU 是沒用的,入面既餸多過佢寫既MENU 太多,直接行入去望下有咩餸,腦筋轉快點,看那一個送今日靚就叫更好.不過柚皮仍是主打,為了柚皮,仍舊會來.
依間車仔麵其實經過就會食下,但又一直無寫食評.
如果叫左柚皮,就未必叫蘿蔔了,感覺好似.
今日的豬油渣有點太咸,不過就算擺到最尾食,仍然好脆.
不過柚皮仍是主打,為了柚皮,仍舊會來.
2015-06-20