2023-05-02
Cafe近柯士甸站A或B5出口都得,中午12:00先開門,由於筆者當日係平日到訪,也沒有預約,等到12:30左右先有店員開門,如果趕時間就唔建議去食。店員態度友善,見到我地響門口等緊都立即話等佢2分鐘就可以入座。我們一行5人食早餐(有一位後join),自己叫自己果份,3-4個toppings 再加杯咖啡。我地大部分人都叫Croffle,係牛角包既酥皮x窩夫既格仔酥餅🧇,咬落去香鬆又帶有窩夫既彈性。自選3個Toppings $108:* Evil Egg(Tempura poached egg)🥚 即水波蛋,上面灑上鹹鹹香香調味鹽同7味粉,略嫌整得有啲熟,唔夠流心,但都木味。* Avocado 🥑 +$10 應該有大半個牛油果蓉份量👍🏼* Crab 🦀 +$28 炸軟殼蟹,都香脆。其他人食:Latte $42 咖啡就一般, 唔夠滑。老實講一個brunch $188的確幾貴。勝在木系設計,人少少,坐耐d都得,野食係幾好食。冷氣都幾大,要求店員調較過,但係風口位點調都吹到正,請自備外套。📍佐敦文匯街32號文景樓地舖
自選3個Toppings $108:
* Crab 🦀 +$28 炸軟殼蟹,都香脆。
其他人食:
Latte $42 咖啡就一般, 唔夠滑。
📍佐敦文匯街32號文景樓地舖