早排食過 河畔 德美🇯🇵暖暖的家鄉風味擺設、裝修🎎精緻的餐盤、加上用心炮製的料理🪭睇我心目中留下美好的印象🎏想再Encore ~但今次試下 另一間分店又係好多人會 揸車黎 有泊咪錶位既大埔店~德美壽司落車前 你已經會俾佢外觀十幾盞嘅日式燈籠所吸引🏮滿滿嘅日式和屋感🪟拉開木趟門~🚪是 一塊日式 屏風 ✨在玄關擺放著 擋住入門的視線為內部先添幾分神秘感🪄再走進內 被安排座在 和室位置感覺 柳暗花明又一村🌸叫左兩個日式定食Set🍤天婦羅烏冬(冷烏冬、熱湯任選) $95配 麵豉湯、沙律🥗、甜品-天婦羅🍤新鮮炸起、沙律醬料份量剛好、調味得宜、烏冬彈牙、湯有淡淡的鹹味🐟銀鱈魚西京燒定食 $148配 麵豉湯、沙律🥗、白飯、甜品🍱-雖然鱈魚喺香港應該係要用雪藏、但呢個係帶有鮮味嘅鱈魚!餐廳有確保足夠新鮮甜品係綠茶糯米糍 🍵🍣蟹籽軍艦$32-爆炸式嘅蟹籽份量🥑牛油果軟殼蟹壽司$85-份量多到開心死、原隻全個軟殼蟹都在這個碟上,牛油果🥑有好多塊每一嚿壽司大概有兩三塊
早排食過 河畔 德美🇯🇵
暖暖的家鄉風味擺設、裝修🎎
精緻的餐盤、加上用心炮製的料理🪭
睇我心目中留下美好的印象🎏
想再Encore ~
但今次試下 另一間分店

再走進內 被安排座在 和室位置
感覺 柳暗花明又一村🌸

叫左兩個日式定食Set

🍤天婦羅烏冬(冷烏冬、熱湯任選) $95
配 麵豉湯、沙律🥗、甜品

🐟銀鱈魚西京燒定食 $148
配 麵豉湯、沙律🥗、白飯、甜品🍱
甜品係綠茶糯米糍 🍵

🍣蟹籽軍艦$32